>SIVUKARTTA >ETUSIVU
Motopassi-ajokoulutus     |     Motopassi-kortti     |     Tilastotietoa     |     Linkit     |     Ajankohtaista ja lehdistötiedotteet

Ajankohtaista ja lehdistötiedotteet

> Lehdistötiedotteet ja materiaalit

 

MOTOPASSI – kilpailuvaltti

Jo 195 erikoiskoulutuksen saanutta autokoulua kautta maan tarjoaa MOTOPASSI-ajokoulutusta moottoripyöräilijöille ensi ajokauden alkaessa. Tiitisen Autokoulu Kotkasta on yksi mukaan lähteneistä.

Mika Tiitinen jatkaa veljensä Jukan kanssa isänsä perustamaa yritystoimintaa. Hänen mielestään moottoripyöräilijöille suunnattu ajokoulutus antaa autokoululle mahdollisuuden ottaa käyttöön koko tietotaitonsa. Erikoistuminen lisää autokoulun haluttavuutta asiakkaiden silmissä ja lisäksi liikenneopettajien tuntemaa ammattiylpeyttä. Autokoulu ei ole enää pelkkä ”autokoulu” vaan monipuolinen kuljettajakoulutuslaitos.

Mika on Autokoululiiton hallituksen jäsen ja pitää tärkeänä sitä, että yhtenäisen ajokoulutuksen suunnittelijana ovat olleet Autokoululiiton lisäksi maamme keskeisimmät liikenneturvallisuustyötä tekevät viranomaiset ja järjestöt. Näin yksittäinen autokoulu saa käyttöönsä hyvin rakennetun, valmiin tuotteen.

Auto ja pyörä kuin yö ja päivä

Mika Tiitisen mielestä MOTOPASSI-ajokoulutukselle on tilaus olemassa. Vasta-alkajien lisäksi uusmotoristeja tulee kaiken aikaa lisää, eikä pelkkä autonajotaito riitä. Auto ja moottoripyörä käyttäytyvät hyvin eri tavoin, ja nämä eroavuudet on turvallisuussyistä syytä tuntea.

”Autoilijan siirtyessä moottoripyörän ohjaimiin suurin yllätys on pyörän käyttäytyminen. Kaarreajossa ja nopeissa väistötilanteissa fysiikan lakien tiedostaminen, eli ns. vastaohjauksen opettelu, on vasta-alkajalle tärkeä oppi, mutta vaistonvaraisten toimintojen perinpohjainen ymmärtäminen on hyväksi myös kokeneemmille konkareille”, hän muistuttaa.

Mika Tiitinen korostaa myös omien tunteiden hallintaa. Villi ja vapaa meno houkuttaa monia, mutta kova vauhti ja omien rajojen testaaminen eivät sovi liikenteeseen. Motoristi on liikenteessä kuitenkin suojattomampi osapuoli ja täten ennakointitaito, varautuminen muiden virheisiin ja tarvittaessa omista oikeuksista luopuminen ovat turvallisen ajamisen kannalta elintärkeitä ominaisuuksia. Ei myöskään pidä väheksyä täydellisten
ajovarusteiden käyttöä, ne viimekädessä suojaavat kolhuilta.

Jatkokoulutustarpeita on monia

Mika Tiitinen pitää MOTOPASSI-ajokoulutusta ainutlaatuisena, perusteellisena moottoripyöräilijän koulutusohjelmana ja näkee autokoululla monia mahdollisuuksia palvella asiakkaitaan entistä monipuolisemmin.

”Jokainen motoristi haluaa kehittää ajotaitoaan omien yksilöllisten tarpeidensa pohjalta. Tietty ajokeli voi aiheuttaa jatkuvasti jollekin kuljettajalle ongelmia tai uusmotoristi kokee tarvitsevansa taitojensa päivitystä. Moottoripyörän käsittelyharjoitukset ovat silloin paikallaan”, hän toteaa.

Tehokkaan jarrutuksen osaaminen erilaisissa olosuhteissa on haastavaa kokeneellekin motoristille. ABS-jarrut yleistyvät myös moottoripyörissä, ja ne muuttavat jälleen pyörän hallintatekniikoita. MOTOPASSI-ajokoulutus on erinomainen peruskoulutus, joka antaa mahdollisuuksia erikoistua yhä pidemmälle.

Lisätietoja:

Mika Tiitinen
Puh. 0500-604 758 

MOTOPASSI – kilpailuvaltti

Motopassille laatusertifikaattiCopyright:  Suomen Autokoululiitto      Design: Up-to-Point      Toteutus: Crew Media Finland Oy