>SIVUKARTTA >ETUSIVU
Motopassi-ajokoulutus     |     Motopassi-kortti     |     Tilastotietoa     |     Linkit     |     Ajankohtaista ja lehdistötiedotteet

Ajankohtaista ja lehdistötiedotteet

> Lehdistötiedotteet ja materiaalit

 

Motopassille laatusertifikaatti

MOTOPASSI –koulutusohjelmasta Euroopan ensimmäinen laatusertifioitu ajokoulutus.
Suomen Autokoululiitto r.y. on liittänyt Motopassi –moottoripyöräilijän ajokoulutuksen ISO 9001 –sertifioituun laatujärjestelmäänsä. Motopassi on täten Euroopan ensimmäinen laatusertifioitu moottoripyöräilijän ajokoulutus.

Autokoululiiton tehtäviin kuuluu suomalaisen kuljettajakoulutuksen laadun kehittäminen. Autokoululiitto kehitti ja sertifioi ajokorttiin tähtäävään kuljettajakoulutukseen laatujärjestelmän jo vuonna 1997. Nyt järjestelmään mukaan on liitetty myös aikuisille, ajokortin jo omaaville, motoristeille kehitetty Motopassi –moottoripyöräilijän ajokoulutus. Autokoululiitolla on myös ISO 14001 –sertifioitu ympäristöjärjestelmä. Järjestelmät on sertifioinut SFS-Inspecta Sertifiointi Oy.

Motopassi-ajokoulutus sisältää sekä teoriaa että käytännön ajoharjoittelua. Ajoharjoittelu sisältää käsittelyharjoituksia kentällä, maantieajoa sekä ajoa taajamaliikenteessä. Lisäksi koulutukseen kuuluu ryhmäkeskusteluosuus luokassa. Ohjaajina toimivat erikoiskoulutetut liikenneopettajat, joilla itsellään on monivuotinen kokemus moottoripyöräilystä. Ajokoulutuksen päätyttyä kukin osallistuja saa todisteen ajotaitonsa kehittämisestä, Motopassi-kortin, sekä henkilökohtaisen arvion ajotaidostaan.

Motopassi-ajokoulutusta tarjoavat Autokoululiiton jäsenautokoulut, joissa on hyväksytty Motopassi-kouluttaja. Motopassi-autokouluja on 216 kattavasti eri puolilla Suomea. Laatusertifioituna koulutusta tarjoavat Autokoululiiton laatujärjestelmään hyväksytyt autokoulut, joissa on Motopassi-kouluttaja. Luettelo Motopassi-autokouluista paikkakunnittain löytyy internetistä osoitteesta www.motopassi.fi ja luettelo laatujärjestelmän autokouluista osoitteesta www.autokoululiitto.fi. Kurssin kesto on noin kuusi oppituntia ja kustannus noin 200 €. Ensimmäiset ajokoulutukset käynnistyvät heti ajokauden alkaessa. Autokouluissa on tarjolla myös henkilökohtaista opastusta vasta-alkajille.

Koulutusohjelmaa suunnittelemassa yhteistyössä Autokoululiiton kanssa oli laaja asiantuntijajoukko. Projektin ohjausryhmässä olivat edustettuina liikenne- ja viestintäministeriö, Ajoneuvohallintokeskus AKE, Liikkuva poliisi, Liikennevakuutuskeskus, Liikenneturva sekä Turun yliopiston psykologian laitos.

Autokoululiitto on autokoulualan valtakunnallinen toimialajärjestö, jonka päätehtäviä ovat edunvalvonnan ohella liikenneturvallisuuden ja -kasvatuksen edistäminen, autokoulujen koulutuspalveluiden ja ammattitaidon kehittäminen sekä kansainvälinen yhteystoiminta. Liiton toiminnan pääpainopisteitä ovat opetusmenetelmien kehittäminen, autokouluopetuksen yksilöllistäminen sekä opetuksen tehokkuuden ja vaikuttavuuden lisääminen. Vuonna 1938 perustetulla Autokoululiitolla on 17 paikallisyhdistystä ja 450 jäsenyritystä.

Lisätietoja:
etunimi.sukunimi@autokoululiitto.fi
Puheenjohtaja Antero Peiponen
Koulutussuunnittelija Juha Kulmala
www.motopassi.fi
www.autokoululiitto.fi

 

MOTOPASSI – kilpailuvaltti

Motopassille laatusertifikaattiCopyright:  Suomen Autokoululiitto      Design: Up-to-Point      Toteutus: Crew Media Finland Oy